Lapte de migdale – cum îl pregătești acasă și de unde îl cumperi proaspăt

Folosit din perioada medievală, de către creștini, ca substituent al laptelui, în perioada postului, cosumul de lapte de migdale este ideal dacă vrei să fii mai sănătos. Vegan, natural și echilibrat, acesta îți oferă un maxim de vitamine și minerale. Preparat din ingrediente bio, este bogat în proteine, omega 6, zinc, magneziu, fier, potasiu și magneziu, preparat în condiții de casă.

Prepară chiar tu lapte de migdale

Dacă vrei să prepari lapte de migdale acasă – ai nevoie doar de migdale și apă. Simplu, nu?

La  un pahar de migdale, adaugi 2 ½ pahare de apă și lași la înmuiat peste noapte. A doua zi pui în blender migdalele înmuiate și apa, fără să le decojești, și le mărunțești la viteză mare.

În momentul în care obții un lichid alb, îl strecori bine printr-un tifon și ai lapte de migdale proaspăt. Pentru diversificarea gustului, poți adăuga după gust, puțină scorțișoară sau vanilie.

Aici poți vedea video-rețeta în care pregătim pentru tine lapte de migdale:

Beneficiile consumului permanent al laptelui de migdale sunt unice, deoarece conține:

  1. Zero lactoză și gluten

Este  o alternativă binevenită pentru cei cu intoleranță la lactoză și gluten.

  1. Puține calorii și grăsimi

Un pahar de lapte de migdale conține aproximativ 70 calorii și e perfect pentru diete, prin nivelul scăzut de grăsimi.

  1. Stabilizează nivelul colesterolului

Ajută, în special la întărirea inimii, dar, mai ales la îmbunătățirea colesterolului tip HDL și scade nivelul colesterolului LDL.

  1. Reglează afecțiunile gastrointestinale

Datorită nivelului ridicat de fibre, laptele de migdale sporește digestia adecvată, reglează absorbția zaharitelor, și protejează peretele colonului.

  1. Întărește unghiile și părul

Conținutul unic de vitamina B2 și calciu ajută la creșterea mai sănătoasă a părului și unghiilor.

  1. Nu necesită pasteurizare

Laptele de vacă, ingerat nepasteurizat, poate dăuna sănătații, în timp ce laptele de migdale este mai benefic în stare proaspătă.

  1. Sursa de calciu

Consumul regulat al laptelui de migdale asigură un aport maxim de calciu, deoarece depășește cantitatea acestuia din laptele de vacă.

lapte de migdale

Laptele vegan a devenit de-a dreptul un trend, nu doar pentru vegani sau vegetarieni, dar și pentru cei care conștientizează necesitatea unui mod sănătos de viață. Acesta înlocuiește cu succes laptele de vacă în oricare rețetă. Poate fi utilizat ca ingredient în băuturi, precum smoothie-uri, înghețată sau alte deserturi. Vestea bună este că, păstrat la frigider, acesta rezistă până la 5 zile.

La Biorganic, pregătim lapte de migdale proaspăt în fiecare zi. Îl poți cumpăra printr-un singur click aici și bea în forma sa sau te poți bucura de băuturile pe care le pregătim pe baza lui. Orice ai alege, te asigurăm că va fi foarte gustos!

Ești pregătit pentru o nouă provocare?

Tort Vegan din Nucă de cocos – rețeta pas cu pas

Tortul vegan din nucă de cocos este unul dintre cele mai gustoase și benefice deserturi pe care le poți oferi celor dragi.

Sută la sută natural, sută la sută homemade de tine – acest tort vine la pachet cu ingrediente care, pe lângă aroma și gustul demențial, mai contribuie direct la starea de bine a celor care îl vor savura.

Îl poți pregăti și tu, urmând pașii din rețeta de mai jos:

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

Ingrediente solide:

  • 2 pahare fulgi de ovăz
  • ½ pahar fulgi de cocos
  • ¾  făină de orez
  • 1 pahar zahar de cocos
  • 2 lgț praf de copt
  • 1 lgț. praf de copt
  • ½ lgț sare

Ingrediente lichide:

  • 2/3 pahar de sos de mere
  • 1/3 pahar lapte de cocos
  • 4 lg sirop de arțar
  • 1 lg oțet de masă

Pentru cremă:

  • 340 gr cartofi dulci
  • 2/3 pahar unt de cocos
  • 1/3 pahar sirop de arțar
  • ½ pahar lapte de cocos

 

Pasul 1. Amestecă ovăzul și fulgii de cocos în blender până obții o textură făinoasă. Într-un castron amestecă toate ingredientele solide.

Pasul 2. În blender, amestecă ingredientele lichide și toarnă-le peste ingredientele solide din vas. Amestecă bine până la omogenizare.

Pasul 3. Aluatul se toarnă uniform în 2 tigăi acoperite anterior cu foi de copt și se dau la cuptor la 180⁰ C timp de 30-35 de minute, după care se lasă să se răcească.

Pasul 4. Între timp, amestecă într-un blender ingredientele pentru cremă de unt și unge blaturile coapte și răcite.

https://www.youtube.com/watch?v=d_tLRzkBtRA

 

Ca ornament pentru tortul vegan, am ales flori proaspete. Tu cu ce ai vrea să ornamentezi tortul tău?

rețete

Rețete vegane homemade – descoperă magicianul din tine

Fabricile de produse alimentare, toate au preluat rețete de la bunicile / străbunicele noastre. În scopul prelungirii valabilității și intensificării gustului, aditivii alimentari sunt adăugați în cantități periculoase sănătății. Citește ingredientele cremei Nutella și descoperi că crema de ciocolată are peste 50% din conținutul său doar zahăr. Compară cu rețeta propusă mai jos – diferența e sănătatea ta.

Rețetele homemade, dar și vegane, sunt o provocare pentru oricine își respectă sănătatea și se răsfață cu maximă precauție. Mixuri de condimente, iaurturi vegane, chiar și adoratele Nutella sau untul de arahide, pot fi preparate în condiții de casă din ingrediente vegane.

Jamie Oliver e bucătarul consacrat al rețetelor homemade vegane și demonstrează cu exemple simple că e mai sănătos.

Vezi mai jos 3 idei tentante:

Nutella vegană din 4 ingrediente, care se mixează în robot până la omogenizare, aproximativ 5 minute. Tentant, nu? Este cremoasă și chiar simți gustul alunelor.

rețete nutella

Ingrediente:

  • 100gr alune nesărate și prăjite;
    • 1 ¼ lingură ulei cocos topit;
    • 1 lingură cacao;
    • 1/8 linguriță vanilie, scorțișoară sau coajă portocală
    • 1 ¼ lingură miere sau sirop de arțar.

rețete untUntul de arahide vegan se prepară simplu în mixerul robot în 6-7 minute, iar uleiul îl adaugi, dacă dorești o densitatea pe care mai cremoasă. Arahidele crude, fără coajă, se coc la cuptor la temperatura de 180º timp de 10 minute. Poți înlocui arahidele cu migdale, iar compoziția o păstrezi la frigider cel mult 2 luni.

Ingrediente:

  • arahide coapte nesărate și fără coajă;
  • ½ linguriță de sare sau miere (vrei sărat sau dulce);
  • 1-2 lingurițe de ulei arahide sau floarea soarelui fără miros.

 

Lapte condensat vegan îl obții în 30-40 minute la foc mediu. Se amestecă permanent și se fierbe până scade cantitatea până la 1 pahar. Compoziția se solidifică pe măsură ce se răcește.

Ingrediente:

  • 400ml lapte de cocos;
  • ¼ sirop de agave sau de arțar.

Imaginează-ți că poți face din ingrediente vegane și batoane de Snikers, Bounty, mixuri de condimente, sosuri de soia, pesto sau ketchup. Desigur, rețetele pot fi modificate în funcție

rețete maioneză

 de gusturile tale. Mie, spre exemplu, în rețeta de nuttela, îmi place să adaug scorțișoară sau anason. Îi dă o notă unică de gust.

Prepară acasă deliciile preferate de copii, deoarece sănătatea face diferența.

Nu e nevoie să reziști tentației pentru că nu e sănătos sau e extra-caloric! Învață să le gătești acasă din ingrediente bio!

Cu ce rețetă începi aventura ta homemade?

vegan

De ce toamna este anotimpul când poți fi și tu vegan!

Știi oare cât noroc avem noi ca martori ai toamnelor adevărate? Toamna este regina peisajelor care îți opresc respirația, iar grădinile încărcate răsfață cu gusturile și aromele ei. Toamna abundă grădinile și piețele cu fructe și legume. Poți să te faci și vegan, dacă vrei să le încerci pe toate.

Cele mai populare bunătăți ale toamnei care pot fi gătite și altfel, în mod vegan, după gustul fiecăruia, sunt dovleacul, sfecla roșie, rodiile, ciupercile, gutuile, merele.

Dovleacul devine vedeta sezonului în ultimii ani și găsim dovleac în diferite forme, texturi și nuanțe de portocaliu. Folosit de către bunicile noastre pentru tradiționalele plăcinte și dovleac fiert, astăzi are o varietate infinită de rețete: tarte, prăjituri, brioșe, supe, paste raw, salate, chiar și pâine.

vegan

Sfecla roșie crudă sau fiartă a rămas de-a lungul anilor alegerea nr. 1 pentru salate, e vitalitate, iar sucul e demențial.

Perele pot folosi și ca ingredient în salată cu rucola. Da! Dar ce gustoșenie… mmm!

Rodiile în salată? Jamie Oliver te învață și cum s-o dezghioci rapid. Dar nuanța de roșu purpuriu într-o salată cu nuanțe de verde e magnifică. Gustul e o explozie!

Strugurii ne duc cu gândul la müsli, ronțăieli sau niște bulinuțe mustoase în tartine.

vegan

Gutuie... galbenă gutuie… o adorăm coaptă cu scorțișoară sau în tocănițe.

Vinetele sunt legumele simplu de copt la foc și cu ușurință le împrietenești cu roșii, ardei și ceapă, sau maioneză vegană și usturoi, într-o salată suculentă.

Prazul îți oferă gustul de mijloc între usturoi și ceapă. Aici chiar poți să afirmi și câștigi: “nici  usturoi n-am mâncat…”,  că doar ai mâncat praz, nu?

Ciupercile cu mare succes înlocuiesc carnea. În viziunea unora, desigur. Prăjite, coapte, crude, feliate, umplute, întregi, salate, supe, sosuri…tu cum le preferi?

Cartofii știm să îi gătim rapid și diversificat. Sunt răspunsul evident la întrebarea “Ce mai gătim gustos astăzi?” Dar știai că și japonezii au o multitudine de rețete pentru această legumă? Și sunt delicioase.

Rădăcina de țelină este cea care dă tonul supelor, ciorbelor și transformă salatele cu morcov,nuci sau sfeclă roșie în adevărate vedete ale mesei de sărbătoare.

Păstârnacul proaspăt adăugat salatelor, fiert sau la cuptor este aromat și foarte bun prieten cu ghimbirul, scorțișoara sau piureul de cartofi sau dovleac.

vegan

Toamna: 5 fructe și 5 legume le poți consuma cu ușurință pentru energie, vitamine și frumusețe interioară. 

Alege sănătatea ta!

Profită de gustul toamnei!

avocado

6 produse cu beneficii similare fructului de avocado

    Avocado…mmm, imediat te gândești la crochete și pasta Guacamole. Cremoasă, fină și cu puțin suc de lămâie. Îți lasă gura apă, nu-i așa? 

    Dar dacă nu tolerezi gustul, prețul pare exorbitant sau e extrasezon?

    Soluția este simplă: consumă alte produse cu beneficii similare fructului de avocado, care sunt la fel de bogate în fibre, vitamine, minerale, contribuie la reducerea riscului bolilor cardiovasculare sau menținerea siluetei.

     Am selectat 6 produse alternative care se găsesc în orice sezon și, consumate rațional, fac minuni:

  1. Nucile 

Fie că alegi nuci, migdale, alune, caju, fistic sau arahide, le consumi crude sau coapte, acestea:

  • sunt bogate în fier, magneziu și potasiu;
  • sunt o explozie de antioxidanți ce ajută la menținerea siluetei;
  • reglează colesterolul; 
  • au efect antiinflamator;
  • conțin fibre care ajută la digestie;
  • reduc riscul de boli cardio-vasculare.

2. Iaurtul Bio

Aromatizat cu fructe, îndulcit cu miere sau folosit pentru asezonarea salatelor, consumul regulat al iaurtului asigură:

  • reglarea greutății corporale; 
  • aportul de magneziu, calciu; 
  • aportul de vitamine B6, K, D și A;
  • prevenirea diabetului. 

3. Ouăle

Consumate fierte, protejează împotriva bolilor cardio-vasculare. Doar gălbenușul conține 13 nutrienți și mitul “ouăle influențează nivelul de colesterol”, a fost contracarat științific. 

    Sunt sursă ideală de: 


  • proteine; 
  • vitamine A, B și E;
  • iod și fosfor;
  • antioxidanți.

    4. Kiwi

Dacă îți place kiwi, e bine să știi că, deși are un conținut scăzut de proteine și grăsime, reușește să mențină celulele sănătoase. Nutriționiștii îl recomandă, dar în cantități moderate. 

    Acest fruct:


  • ajută la regenerarea celulelor;
  • asigură doza zilnică completă de vitamina C și E; 
  • conține calciu și potasiu; 
  • conține fibre; 
  • conține antioxidanți. 

       5. Ciocolata neagră 

    Ciocolata neagră consumată moderat are mai multe beneficii decât riscuri, iar nivelul scăzut de grăsimi nu are impact asupra colesterolului. Asemeni fructului de avocado aceasta:

  • este sursă de potasiu, magneziu și fier; 
  • previne bolile cardio-vasculare; 
  • conține antioxidanți care încetinesc procesul îmbătrânirii.

    6. Humusul 

    Deliciul arăbesc este năutul fiert zdrobit împrietenit cu ingrediente simple ca uleiul de măsline/susan și sucul de lămâie. La fel de fin și cremos, este unul dintre cele mai sățioase alimente.

    Este foarte bogat în: 

  • fibre;
  • vitamina B6, B9;
  • fosfor potasiu, magneziu, calciu sau cupru;
  • previne bolile cardio-vasculare;
  • ajută la menținerea siluetei;
  • conține acid folic.

Orice produs alegi să încerci, vei primi același boost de energie și nutrienți.

Niciodată nu e prea târziu pentru o autoprovocare, nu?

 Știai că:

  • Din nuci, cu ingredientele potrivite, poți pregăti unt de arahide sau finetti și acasă?
  • Iaurtul amestecat cu cereale lăsate pe noapte să se împrietenească, îți oferă un mic dejun mai bogat decât un baton müsli?
  • Poți prepara iaurt din soia sau nucă de cocos?
  • Ouăle sunt benefice doar consumate fierte, nu prăjite sau crude?
  • Humusul are o multitudine de rețete, fiind adaptate fiecărei țări în parte? 
  • Adevărata ciocolată neagră are gust amar persistent, deoarece nu are îndulcitori?
  • Un pic de sare te ajută să savurezi ciocolata din plin?
  • 42 grame de nuci, alune, fistic sau migdale conțin cantitatea de nutrienți ai unui avocado?