Budinca de Chia cu lapte de migdale

Iti doresti un mic dejun sanatos si usor de preparat?!

Semintele de Chia sunt ideale pentru cei care îsi doresc o alimentatie sanatoasa întrucat sunt o nemaipomenita sursa de fier, proteine, fibre, vitamine din grupa B, minerale şi acizi grasi Omega 3.

👆🏻Beneficii:

  • Sunt bogate în antioxidanti;
  • Sunt bogate în proteine;
  • Sunt bogate în calciu;
  • Sunt bogate in acizi grasi Omega 3;

 

Vezi mai jos reteta pe YouTube:

vin fiert

Vin fiert fără alcool – pentru toată familia ta

Serile lungi și răcoaroase te copleșesc cu atmosfera lor caldă, alături de tradiționalul vin fiert. Și da, știu că mulți se abțin de la această băutură delicioasă pentru că doresc să evite alcoolul.

Am o veste bună și sunt nerăbdătoare să o împărtășesc și ție. Am inventat varianta  de VIN FIERT FĂRĂ ALCOOL, potrivită și pentru cei mici ai casei! În plus, fiind acum în plin sezon de viroze, cu toții știm de la buneii noștri despre efectele tămăduitoare ale vinului fiert.

Cu arome de portocală și scorțișoară, de la prima încercare, a devenit una dintre băuturile calde preferate ale familiei mele!

Pentru rețeta de vin fiert fără alcool, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Suc de struguri negri proaspăt, presat la rece
  • Felii de portocale de sezon
  • Felii de pere
  • 1-2 bețișoare de scorțișoară
  • Răchițele.

Vinul fiert se prepară rapid, urmând următorii pași:

Pasul 1. Sucul de struguri se încălzește, nu e nevoie să dea în fiert.

Pasul 2. Adaugi bețișoarele de scorțișoară, feliile de portocală și răchițelele, continuând să încălzești, la foc mic, pentru a împrieteni aromele ingredientelor.

Pasul 3. Când simți că aromele de portocală și scorțișoară devin mai persistente, adaugă și feliile de pere. Acestea se vor înmuia mai rapid și dau nota finală băuturii, care bănuiesc că deja a strâns familia în jurul tău, cu cănițele gata pregătite.

Atenție!

Nu e nevoie de a adăuga orice fel de îndulcitori, deoarece sucul proaspăt de struguri este dulceag, mai ales când e combinat cu portocalele dulci.

Bine de știut:

Sucul proaspăt de struguri este un detoxificant bogat în vitaminele K, A și C cu proprietăți unice antioxidante, antibacteriene și antivirale. Ce poate fi mai benefic, decât un remineralizant natural pentru copii tăi, în toiul iernii?

Portocalele sunt bogate în fibre pentru o digestie ușoară, carotenoide pentru sănătatea ochilor și reglează nivelul de zahăr în organism. În plin sezon de viroze, sunt o sursă inegalabilă de vitamina C, atât de necesară sistemul nostru imunitar.

Scorțișoara, bogată în fosfor și fier, scade glicemia, ameliorează migrenele și îmbunătățește memoria. Consumată conștiincios, este antioxidantă și antibacteriană, care asemeni celorlalte ingrediente – întărește sistemul imunitar.

Perele sunt fructe sățioase, și asemeni portocalelor – sunt bogate in fibre, au mai puține calorii și sunt inamicul diareii și constipației, în același timp. Au vitamina C și chiar contribuie la creșterea unui păr strălucitor și puternic.

Răchițelele, sunt fructe de pădure foarte sănătoase, folosite des în tratamente medicinale pentru reglarea colesterolului, a gingiilor inflamate, îmbunătățirea memoriei și în tratarea răcelilor.

Pregătește acest vin fiert fără alcool și nu ezita să scrii mai jos, în comentarii, cum ți-a părut!

olivie

Salata Olivie – vedeta meselor de sărbătoare în stil vegan!

Cunoscută în bucătăria internațională sub denumirea de Salată La Russe, aperitivul este recomandat de fanii bucătăriei rusești, pentru cantitatea imensă de vitamine și sațietatea de invidiat, în perioada iernilor lungi tipice regiunii cu ierni adevărate!

La Biorganic Raw Cafe, am adaptat rețeta originală de Olivie și am înlocuit cu succes o mare parte din ingrediente.

Ingrediente pentru Olivie vegan:

  • avocado
  • cartofi fierți
  • morcovi fierți
  • mazăre verde proaspătă înghețată (conservată)
  • castraveți murați
  • maioneză vegană
  • sare de Himalaya

Este o salată pe care o prepari rapid, odată ce ai pregătit la îndemână toate ingredientele.

Pasul 1. Taie toate ingredientele, cu excepția maionezei și mazării, desigur, în cubulețe mari sau mici – cum e mai comod pentru tine.

Pasul 2. Amestecă cu mazărea dezghețată (sau conservată, dacă ți-e mai la îndemână) și asezonează cu puțină sare de Himalaya, pentru a intensifica gustul.

Pasul 3. Adaugă maioneza vegană, în cantitatea dorită de tine și Voila – salata este gata!

Vezi pregătirea salatei Olivie pas cu pas în acest video:

Hai să vedem care sunt beneficiile fiecărui ingredient în parte:

  1. Avocado

Fructul de avocado dă nota de finețe oricărei rețete, prin textura sa cremoasă, hidratează și revitalizează organismul, conține acid folic, vitaminele A, B6, B12, C, D, E și K, Omega 3, dar și îmbunătățește memoria, conferă elasticitate pielii și conferă strălucire părului.

  1. Cartoful

Deși sunt considerați o sursă nesănătoasă de carbohidrați, iată ca în această salată aduc un echilibru ideal de fibre, fier, fosfor și calciu necesar pentru o digestie balansată.

  1. Morcovul

Leguma rădăcinoasă preferată de copii, mai ales în stare crudă, morcovul este o sursă unică de beta-caroten, care transformat în vitamina A de ficat, este benefic pentru îmbunătățirea vederii, reproducerii și creștere armonioasă a organismului tău.

  1. Mazăre verde proaspătă înghețată (conservată)

Mazărea verde, comparativ cu celelalte ingrediente, mai conține și potasiu, zinc și seleniu. Are proprietăți antioxidante, anti-inflamatorii, reduce riscul de hiperglicemie și diabet.

  1. Castraveți murați

Castraveții murați, ca și orice murătură veritabilă, joacă un rol important în stimularea imunității, a digestiei balansate și previne îmbătrânirea celulelor.

  1. Maioneză vegană

Sosul indispensabil al salatelor – în variantă vegană îl prepari în 5 minute in blender din ulei de măsline , lapte de soia, suc de lămâie, muștar(după preferințele fiecăruia) și sare. Beneficiul? E sănătate la pachet!

Sperăm să-ți placă varianta noastră de Olivie și să te bucuri de o salată vegană – fără carne, ouă sau produse lactate. Vezi și alte rețete sănătoase de la Biorganic pe acest link.

Nu uita că la Biorganic Raw Cafe, găsești salata Olivie Vegană, pe tot parcursul iernii!

Te așteptăm cu drag!

lasagna

Lasagna Raw Vegană – deliciul siluetei tale

Ce poate fi mai gustos decât o lasagna suculentă, cu un miros ameţitor de busuioc preparată după rețeta direct din bucătăria BIOrganic?! Nu-ţi fă prea multe griji pentru siluetă, deoarece e o lasagna raw vegană, în culori apetisante și din ingrediente homemade ideal echilibrate pentru o experiență de repetat. Accepți provocarea noastră?

Ingredientele necesare pentru o lasagna raw vegană delicioasă:

  • 200 gr felii medii dovlecel
  • sos de roșii homemade
  • sos pesto homemade
  • brânzică de caju homemade

Sosurile homemade au o aromă specifică preparatelor de casă și te face să simți gustul fiecărui ingredient pe care îl conține, fie gusul ușor picant al piperului proaspăt măcinat, aroma îmbătătoare a frunzelor de busuioc sau gustul stringent al lămâii. Prepararea sosurilor și a brânzicii este foarte simplă, din moment ce ai toate ingredientele pregătite. Vezi mai jos care este secretul fiecărui sos.

Pentru sosul de roşii:

  • 200 gr roșii cherry
  • 50 gr zahăr de cocos
  • 20 gr sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 gr piper
  • 40 gr fulgi de drojdie

 

Pentru sosul pesto:

  • 200 gr busuioc proaspăt
  • 70 gr seminţe de pin
  • 50 gr usturoi
  • 20 gr sare roz
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Pentru brânzică de caju:

  • 100 gr caju hidratat
  • 20 gr fulgi de drojdii
  • 60 ml apă
  • 7 ml suc de lămâie
  • 3 gr sare roz

 

Nu te speria de multitudinea de ingrediente. Lasagna vegană o prepari fără coacere sau timp de așteptare să se împrietenească mirodeniile. Urmezi pașii de mai jos și treci imediat la degustare – nu va râmâne nimic în farfurie. Garantăm!

Pasul 1. Pentru sosul de roşii, sosul pesto și brânzica de caju mixează toate ingredientele în blender şi pune sosurile obţinute în recipiente din sticlă, închise ermetic.

Pasul 2. Când toate cele necesare sunt gata, preparate, urmează asamblarea lasagnei. Pune o felie de dovlecel pe o farfurie şi unge cu sos pesto, apoi mai pune una deasupra, pe care  ungi cu sos de roşii, urmează una peste care se pune brânzică de caju.

Pasul 3. Ultima felie de dovlecel, deasupra, stropeşti-o cu ulei de măsline. Decorează lasagna cu o frunză de busuioc sau orice te inspiră la moment.

lasagna

Vrei să impresionezi pe cei dragi cu o cină originală sau poate vrei să convingi copiii să se deconecteze de la gadgeturi, pentru aventuri în bucătărie? Prepară cu drag și zâmbete o lasagna în varianta raw vegană.

Biorganic Raw Cafe are grijă de sănătatea ta și a celor dragi ție!

 

tatiana sterea

Lansarea cărții „Inside Biorganic’s Kitchen” de Tatiana Sterea

După multă muncă și pregătiri, am lansat oficial cartea „Inside Biorganic’s Kitchen” de Tatiana Sterea, vinerea trecută, 24 ianuarie, la Librarius.

Multe emoții, mulți oameni plini de energie pozitivă și poftă de viață, invitați cunoscuți și gustoșenii de la BIOrganic – cam asta ar fi în câteva cuvinte descrierea evenimentului de lansare.

A fost frumos, peste așteptări de cald și o atmosferă plină de destăinuiri despre cum s-a lucrat asupra cărții de către Tatiana Sterea și invitați.

Vedeți toate pozele de la eveniment pe acest link: Poze de la lansarea cărții „Inside Biorganic’s Kitchen” de Tatiana Sterea.