Avocado…mmm, imediat te gândești la crochete și pasta Guacamole. Cremoasă, fină și cu puțin suc de lămâie. Îți lasă gura apă, nu-i așa?
Dar dacă nu tolerezi gustul, prețul pare exorbitant sau e extrasezon?
Soluția este simplă: consumă alte produse cu beneficii similare fructului de avocado, care sunt la fel de bogate în fibre, vitamine, minerale, contribuie la reducerea riscului bolilor cardiovasculare sau menținerea siluetei.
Am selectat 6 produse alternative care se găsesc în orice sezon și, consumate rațional, fac minuni:
- Nucile
Fie că alegi nuci,
migdale, alune, caju, fistic sau arahide, le consumi crude sau coapte, acestea:
- sunt bogate în fier, magneziu și potasiu;
- sunt o explozie de antioxidanți ce ajută la menținerea siluetei;
- reglează colesterolul;
- au efect antiinflamator;
- conțin fibre care ajută la digestie;
- reduc riscul de boli cardio-vasculare.

2. Iaurtul Bio
Aromatizat cu fructe, îndulcit cu miere sau folosit pentru asezonarea salatelor, consumul regulat al iaurtului asigură:
- reglarea greutății corporale;
- aportul de magneziu, calciu;
- aportul de vitamine B6, K, D și A;
- prevenirea diabetului.

3. Ouăle
Consumate fierte, protejează împotriva bolilor cardio-vasculare. Doar gălbenușul conține 13 nutrienți și mitul “ouăle influențează nivelul de colesterol”, a fost contracarat științific.
Sunt sursă ideală de:

- proteine;
- vitamine A, B și E;
- iod și fosfor;
- antioxidanți.
4. Kiwi
Dacă îți place kiwi, e bine să știi că, deși are un conținut scăzut de proteine și grăsime, reușește să mențină celulele sănătoase. Nutriționiștii îl recomandă, dar în cantități moderate.
Acest fruct:

- ajută la regenerarea celulelor;
- asigură doza zilnică completă de vitamina C și E;
- conține calciu și potasiu;
- conține fibre;
- conține antioxidanți.
5. Ciocolata neagră
Ciocolata
neagră consumată moderat are mai multe beneficii decât riscuri, iar nivelul
scăzut de grăsimi nu are impact asupra colesterolului. Asemeni fructului de
avocado aceasta:
- este sursă de potasiu, magneziu și fier;
- previne bolile cardio-vasculare;
- conține antioxidanți care încetinesc procesul îmbătrânirii.

6. Humusul
Deliciul arăbesc este năutul fiert zdrobit împrietenit cu ingrediente simple ca uleiul de măsline/susan și sucul de lămâie. La fel de fin și cremos, este unul dintre cele mai sățioase alimente.
Este foarte
bogat în:
- fibre;
- vitamina B6, B9;
- fosfor potasiu, magneziu, calciu sau cupru;
- previne bolile cardio-vasculare;
- ajută la menținerea siluetei;
- conține acid folic.
Orice produs alegi să încerci, vei primi același boost de energie și nutrienți.
Niciodată nu e prea târziu pentru o autoprovocare, nu?
Știai că:
- Din nuci, cu ingredientele potrivite, poți pregăti unt de arahide sau finetti și acasă?
- Iaurtul amestecat cu cereale lăsate pe noapte să se împrietenească, îți oferă un mic dejun mai bogat decât un baton müsli?
- Poți prepara iaurt din soia sau nucă de cocos?
- Ouăle sunt benefice doar consumate fierte, nu prăjite sau crude?
- Humusul are o multitudine de rețete, fiind adaptate fiecărei țări în parte?
- Adevărata ciocolată neagră are gust amar persistent, deoarece nu are îndulcitori?
- Un pic de sare te ajută să savurezi ciocolata din plin?
- 42 grame de nuci, alune, fistic sau migdale conțin cantitatea de nutrienți ai unui avocado?