Rețete

Vin fiert fără alcool – pentru toată familia ta

vin fiert

Serile lungi și răcoaroase te copleșesc cu atmosfera lor caldă, alături de tradiționalul vin fiert. Și da, știu că mulți se abțin de la această băutură delicioasă pentru că doresc să evite alcoolul.

Am o veste bună și sunt nerăbdătoare să o împărtășesc și ție. Am inventat varianta  de VIN FIERT FĂRĂ ALCOOL, potrivită și pentru cei mici ai casei! În plus, fiind acum în plin sezon de viroze, cu toții știm de la buneii noștri despre efectele tămăduitoare ale vinului fiert.

Cu arome de portocală și scorțișoară, de la prima încercare, a devenit una dintre băuturile calde preferate ale familiei mele!

Pentru rețeta de vin fiert fără alcool, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Suc de struguri negri proaspăt, presat la rece
  • Felii de portocale de sezon
  • Felii de pere
  • 1-2 bețișoare de scorțișoară
  • Răchițele.

Vinul fiert se prepară rapid, urmând următorii pași:

Pasul 1. Sucul de struguri se încălzește, nu e nevoie să dea în fiert.

Pasul 2. Adaugi bețișoarele de scorțișoară, feliile de portocală și răchițelele, continuând să încălzești, la foc mic, pentru a împrieteni aromele ingredientelor.

Pasul 3. Când simți că aromele de portocală și scorțișoară devin mai persistente, adaugă și feliile de pere. Acestea se vor înmuia mai rapid și dau nota finală băuturii, care bănuiesc că deja a strâns familia în jurul tău, cu cănițele gata pregătite.

Atenție!

Nu e nevoie de a adăuga orice fel de îndulcitori, deoarece sucul proaspăt de struguri este dulceag, mai ales când e combinat cu portocalele dulci.

Bine de știut:

Sucul proaspăt de struguri este un detoxificant bogat în vitaminele K, A și C cu proprietăți unice antioxidante, antibacteriene și antivirale. Ce poate fi mai benefic, decât un remineralizant natural pentru copii tăi, în toiul iernii?

Portocalele sunt bogate în fibre pentru o digestie ușoară, carotenoide pentru sănătatea ochilor și reglează nivelul de zahăr în organism. În plin sezon de viroze, sunt o sursă inegalabilă de vitamina C, atât de necesară sistemul nostru imunitar.

Scorțișoara, bogată în fosfor și fier, scade glicemia, ameliorează migrenele și îmbunătățește memoria. Consumată conștiincios, este antioxidantă și antibacteriană, care asemeni celorlalte ingrediente – întărește sistemul imunitar.

Perele sunt fructe sățioase, și asemeni portocalelor – sunt bogate in fibre, au mai puține calorii și sunt inamicul diareii și constipației, în același timp. Au vitamina C și chiar contribuie la creșterea unui păr strălucitor și puternic.

Răchițelele, sunt fructe de pădure foarte sănătoase, folosite des în tratamente medicinale pentru reglarea colesterolului, a gingiilor inflamate, îmbunătățirea memoriei și în tratarea răcelilor.

Pregătește acest vin fiert fără alcool și nu ezita să scrii mai jos, în comentarii, cum ți-a părut!