Rețete

Lasagna Raw Vegană – deliciul siluetei tale

lasagna

Ce poate fi mai gustos decât o lasagna suculentă, cu un miros ameţitor de busuioc preparată după rețeta direct din bucătăria BIOrganic?! Nu-ţi fă prea multe griji pentru siluetă, deoarece e o lasagna raw vegană, în culori apetisante și din ingrediente homemade ideal echilibrate pentru o experiență de repetat. Accepți provocarea noastră?

Ingredientele necesare pentru o lasagna raw vegană delicioasă:

  • 200 gr felii medii dovlecel
  • sos de roșii homemade
  • sos pesto homemade
  • brânzică de caju homemade

Sosurile homemade au o aromă specifică preparatelor de casă și te face să simți gustul fiecărui ingredient pe care îl conține, fie gusul ușor picant al piperului proaspăt măcinat, aroma îmbătătoare a frunzelor de busuioc sau gustul stringent al lămâii. Prepararea sosurilor și a brânzicii este foarte simplă, din moment ce ai toate ingredientele pregătite. Vezi mai jos care este secretul fiecărui sos.

Pentru sosul de roşii:

  • 200 gr roșii cherry
  • 50 gr zahăr de cocos
  • 20 gr sare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 20 gr piper
  • 40 gr fulgi de drojdie

 

Pentru sosul pesto:

  • 200 gr busuioc proaspăt
  • 70 gr seminţe de pin
  • 50 gr usturoi
  • 20 gr sare roz
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Pentru brânzică de caju:

  • 100 gr caju hidratat
  • 20 gr fulgi de drojdii
  • 60 ml apă
  • 7 ml suc de lămâie
  • 3 gr sare roz

 

Nu te speria de multitudinea de ingrediente. Lasagna vegană o prepari fără coacere sau timp de așteptare să se împrietenească mirodeniile. Urmezi pașii de mai jos și treci imediat la degustare – nu va râmâne nimic în farfurie. Garantăm!

Pasul 1. Pentru sosul de roşii, sosul pesto și brânzica de caju mixează toate ingredientele în blender şi pune sosurile obţinute în recipiente din sticlă, închise ermetic.

Pasul 2. Când toate cele necesare sunt gata, preparate, urmează asamblarea lasagnei. Pune o felie de dovlecel pe o farfurie şi unge cu sos pesto, apoi mai pune una deasupra, pe care  ungi cu sos de roşii, urmează una peste care se pune brânzică de caju.

Pasul 3. Ultima felie de dovlecel, deasupra, stropeşti-o cu ulei de măsline. Decorează lasagna cu o frunză de busuioc sau orice te inspiră la moment.

lasagna

Vrei să impresionezi pe cei dragi cu o cină originală sau poate vrei să convingi copiii să se deconecteze de la gadgeturi, pentru aventuri în bucătărie? Prepară cu drag și zâmbete o lasagna în varianta raw vegană.

Biorganic Raw Cafe are grijă de sănătatea ta și a celor dragi ție!