Rețete

Lapte de migdale – cum îl pregătești acasă și de unde îl cumperi proaspăt

Folosit din perioada medievală, de către creștini, ca substituent al laptelui, în perioada postului, cosumul de lapte de migdale este ideal dacă vrei să fii mai sănătos. Vegan, natural și echilibrat, acesta îți oferă un maxim de vitamine și minerale. Preparat din ingrediente bio, este bogat în proteine, omega 6, zinc, magneziu, fier, potasiu și magneziu, preparat în condiții de casă.

Prepară chiar tu lapte de migdale

Dacă vrei să prepari lapte de migdale acasă – ai nevoie doar de migdale și apă. Simplu, nu?

La  un pahar de migdale, adaugi 2 ½ pahare de apă și lași la înmuiat peste noapte. A doua zi pui în blender migdalele înmuiate și apa, fără să le decojești, și le mărunțești la viteză mare.

În momentul în care obții un lichid alb, îl strecori bine printr-un tifon și ai lapte de migdale proaspăt. Pentru diversificarea gustului, poți adăuga după gust, puțină scorțișoară sau vanilie.

Aici poți vedea video-rețeta în care pregătim pentru tine lapte de migdale:

Beneficiile consumului permanent al laptelui de migdale sunt unice, deoarece conține:

  1. Zero lactoză și gluten

Este  o alternativă binevenită pentru cei cu intoleranță la lactoză și gluten.

  1. Puține calorii și grăsimi

Un pahar de lapte de migdale conține aproximativ 70 calorii și e perfect pentru diete, prin nivelul scăzut de grăsimi.

  1. Stabilizează nivelul colesterolului

Ajută, în special la întărirea inimii, dar, mai ales la îmbunătățirea colesterolului tip HDL și scade nivelul colesterolului LDL.

  1. Reglează afecțiunile gastrointestinale

Datorită nivelului ridicat de fibre, laptele de migdale sporește digestia adecvată, reglează absorbția zaharitelor, și protejează peretele colonului.

  1. Întărește unghiile și părul

Conținutul unic de vitamina B2 și calciu ajută la creșterea mai sănătoasă a părului și unghiilor.

  1. Nu necesită pasteurizare

Laptele de vacă, ingerat nepasteurizat, poate dăuna sănătații, în timp ce laptele de migdale este mai benefic în stare proaspătă.

  1. Sursa de calciu

Consumul regulat al laptelui de migdale asigură un aport maxim de calciu, deoarece depășește cantitatea acestuia din laptele de vacă.

lapte de migdale

Laptele vegan a devenit de-a dreptul un trend, nu doar pentru vegani sau vegetarieni, dar și pentru cei care conștientizează necesitatea unui mod sănătos de viață. Acesta înlocuiește cu succes laptele de vacă în oricare rețetă. Poate fi utilizat ca ingredient în băuturi, precum smoothie-uri, înghețată sau alte deserturi. Vestea bună este că, păstrat la frigider, acesta rezistă până la 5 zile.

La Biorganic, pregătim lapte de migdale proaspăt în fiecare zi. Îl poți cumpăra printr-un singur click aici și bea în forma sa sau te poți bucura de băuturile pe care le pregătim pe baza lui. Orice ai alege, te asigurăm că va fi foarte gustos!

Ești pregătit pentru o nouă provocare?