Rețete

Rețete vegane homemade – descoperă magicianul din tine

rețete

Fabricile de produse alimentare, toate au preluat rețete de la bunicile / străbunicele noastre. În scopul prelungirii valabilității și intensificării gustului, aditivii alimentari sunt adăugați în cantități periculoase sănătății. Citește ingredientele cremei Nutella și descoperi că crema de ciocolată are peste 50% din conținutul său doar zahăr. Compară cu rețeta propusă mai jos – diferența e sănătatea ta.

Rețetele homemade, dar și vegane, sunt o provocare pentru oricine își respectă sănătatea și se răsfață cu maximă precauție. Mixuri de condimente, iaurturi vegane, chiar și adoratele Nutella sau untul de arahide, pot fi preparate în condiții de casă din ingrediente vegane.

Jamie Oliver e bucătarul consacrat al rețetelor homemade vegane și demonstrează cu exemple simple că e mai sănătos.

Vezi mai jos 3 idei tentante:

Nutella vegană din 4 ingrediente, care se mixează în robot până la omogenizare, aproximativ 5 minute. Tentant, nu? Este cremoasă și chiar simți gustul alunelor.

rețete nutella

Ingrediente:

 • 100gr alune nesărate și prăjite;
  • 1 ¼ lingură ulei cocos topit;
  • 1 lingură cacao;
  • 1/8 linguriță vanilie, scorțișoară sau coajă portocală
  • 1 ¼ lingură miere sau sirop de arțar.

rețete untUntul de arahide vegan se prepară simplu în mixerul robot în 6-7 minute, iar uleiul îl adaugi, dacă dorești o densitatea pe care mai cremoasă. Arahidele crude, fără coajă, se coc la cuptor la temperatura de 180º timp de 10 minute. Poți înlocui arahidele cu migdale, iar compoziția o păstrezi la frigider cel mult 2 luni.

Ingrediente:

 • arahide coapte nesărate și fără coajă;
 • ½ linguriță de sare sau miere (vrei sărat sau dulce);
 • 1-2 lingurițe de ulei arahide sau floarea soarelui fără miros.

 

Lapte condensat vegan îl obții în 30-40 minute la foc mediu. Se amestecă permanent și se fierbe până scade cantitatea până la 1 pahar. Compoziția se solidifică pe măsură ce se răcește.

Ingrediente:

 • 400ml lapte de cocos;
 • ¼ sirop de agave sau de arțar.

Imaginează-ți că poți face din ingrediente vegane și batoane de Snikers, Bounty, mixuri de condimente, sosuri de soia, pesto sau ketchup. Desigur, rețetele pot fi modificate în funcție

rețete maioneză

 de gusturile tale. Mie, spre exemplu, în rețeta de nuttela, îmi place să adaug scorțișoară sau anason. Îi dă o notă unică de gust.

Prepară acasă deliciile preferate de copii, deoarece sănătatea face diferența.

Nu e nevoie să reziști tentației pentru că nu e sănătos sau e extra-caloric! Învață să le gătești acasă din ingrediente bio!

Cu ce rețetă începi aventura ta homemade?