fudge

Fudge raw vegan cu scorțișoară – rețeta plăcerii

Fudge raw vegan cu scorțișoară – rețeta plăcerii

fudge in

Ce zici de un Fudge vegan cu scorțișoară, cacao  în varianta raw?

Desertul fudge cu scorțișoară și cacao din rețeta de mai jos, are o textură mai solidă, ca ciocolata, comparativ cu cele obișnuite. Varianta vegană oferă un desert mult mai sănătos, cu puține calorii, perfect pentru iubitorii de dulce. Nu conține gluten,  zahăr, lactate, îndulcitori sau conservanți artificiali.

 Se topește în gură, într-o explozie de arome afrodiziace.

Știi cu exactitate ce ingrediente are, iar cu un robot de bucătărie și câteva ore de timp pentru altceva, cât stă la frigider – ai preparat cel mai apetisant desert. Vezi mai jos ingredientele necesare:

Ingrediente:

  1. 1 pahar ulei de cocos topit
  2. 1 pahar unt de migdale
  3. 1/4 pahar cacao praf raw
  4. 1 lingură proteine pudră de orez
  5. 1/4 linguriță scorțișoară praf
  6. 1/4 linguriță extract de vanilie
  7. 5 picături aromă de cireșe

Cred că mai mult durează să speli mixerul, decât să combini ingredientele. Vezi cât de simplu e să faci un desert, fără fierbere, în doar 3 pași rapizi:

 Pasul 1. Amestecă cu grijă toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau un mixer închis, până obții o pastă omogenă.

Pasul 2. Pune compoziția în formele dorite (eu am optat pentru forma din silicon tip ciocolată tabletă) și lași la frigider pentru 3-4 ore să se întărească. Poți pune și într-o tavă tapetată cu hârtie și unt de midgale, iar după ce s-a răcit, o tai sau o rupi  în bucăți. Formele mici din silicon pentru ciocolată sau gheață sunt și ele practice.

Pasul 3. Eu am ornat desertul cu petale de trandafir comestibil, dar nu există o regulă strictă să ornezi un desert, nu? Ce zici de migdale, cocos sau alune? Tu ce preferi?

Vezi rețeta video aici să vezi cât este de simplu:

 

Fudge -ul vegan îl păstrezi cel mai bine, într-un container la frigider, deoarece uleiul de cocos, are tendința de a se înmuia și desertul își pierde din fermitate. Dar, rezistă bine o oră, două la temperatura camerei, cât își așteaptă rândul pe masă.

Rețeta este simplă, și chiar dacă are puține ingrediente și pași de urmat, pentru a-l prepara, e nevoie de delicatețe, precizie și atenție. Prepararea oricărei rețete în varianta raw – fără foc, înseamnă doza maximă de nutrienți a fiecărui ingredient, fără pierderea vitaminelor și mineralelor, în procesul de preparare termică.

Dacă ai încercat și tu să gătești acest desert, mi-ar plăcea să aflu părerea ta!

Cos

0

Niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close
Primește reducerea ta de 10%!
Lasă adresa ta de email și primește reducere de 10% la prima comandă online!
    Primește reducerea!