vegan

De ce toamna este anotimpul când poți fi și tu vegan!

De ce toamna este anotimpul când poți fi și tu vegan!

vegan in

Știi oare cât noroc avem noi ca martori ai toamnelor adevărate? Toamna este regina peisajelor care îți opresc respirația, iar grădinile încărcate răsfață cu gusturile și aromele ei. Toamna abundă grădinile și piețele cu fructe și legume. Poți să te faci și vegan, dacă vrei să le încerci pe toate.

Cele mai populare bunătăți ale toamnei care pot fi gătite și altfel, în mod vegan, după gustul fiecăruia, sunt dovleacul, sfecla roșie, rodiile, ciupercile, gutuile, merele.

Dovleacul devine vedeta sezonului în ultimii ani și găsim dovleac în diferite forme, texturi și nuanțe de portocaliu. Folosit de către bunicile noastre pentru tradiționalele plăcinte și dovleac fiert, astăzi are o varietate infinită de rețete: tarte, prăjituri, brioșe, supe, paste raw, salate, chiar și pâine.

vegan

Sfecla roșie crudă sau fiartă a rămas de-a lungul anilor alegerea nr. 1 pentru salate, e vitalitate, iar sucul e demențial.

Perele pot folosi și ca ingredient în salată cu rucola. Da! Dar ce gustoșenie… mmm!

Rodiile în salată? Jamie Oliver te învață și cum s-o dezghioci rapid. Dar nuanța de roșu purpuriu într-o salată cu nuanțe de verde e magnifică. Gustul e o explozie!

Strugurii ne duc cu gândul la müsli, ronțăieli sau niște bulinuțe mustoase în tartine.

vegan

Gutuie... galbenă gutuie… o adorăm coaptă cu scorțișoară sau în tocănițe.

Vinetele sunt legumele simplu de copt la foc și cu ușurință le împrietenești cu roșii, ardei și ceapă, sau maioneză vegană și usturoi, într-o salată suculentă.

Prazul îți oferă gustul de mijloc între usturoi și ceapă. Aici chiar poți să afirmi și câștigi: “nici  usturoi n-am mâncat…”,  că doar ai mâncat praz, nu?

Ciupercile cu mare succes înlocuiesc carnea. În viziunea unora, desigur. Prăjite, coapte, crude, feliate, umplute, întregi, salate, supe, sosuri…tu cum le preferi?

Cartofii știm să îi gătim rapid și diversificat. Sunt răspunsul evident la întrebarea “Ce mai gătim gustos astăzi?” Dar știai că și japonezii au o multitudine de rețete pentru această legumă? Și sunt delicioase.

Rădăcina de țelină este cea care dă tonul supelor, ciorbelor și transformă salatele cu morcov,nuci sau sfeclă roșie în adevărate vedete ale mesei de sărbătoare.

Păstârnacul proaspăt adăugat salatelor, fiert sau la cuptor este aromat și foarte bun prieten cu ghimbirul, scorțișoara sau piureul de cartofi sau dovleac.

vegan

Toamna: 5 fructe și 5 legume le poți consuma cu ușurință pentru energie, vitamine și frumusețe interioară. 

Alege sănătatea ta!

Profită de gustul toamnei!

Cos

0

Niciun produs în coș.

Hit Enter to search or Esc key to close